Sida 1 av 1

IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: tor 3 oktober 2019, 07:40
av Islandern
Hej,
Vi har skaffat Integrity VPN från Bahnhof samt köpt en ny router (Asus ac86u).
Jag har försökt att lägga in Integrity VPN som en "VPN Klient" i den men jag får bara inte till det. Efter konfigureringen blir det en "blå bock" men det finns inget internet.
Finns det någon här som har kört deras egna system (ej Merlin eller dylikt) och fått det att fungera? Vore tacksam för hjälp.
Det jag har gjort är att fylla i:

Beskrivning : "Egenpåhittat"

Användarnamn (Option): Från Bahnhof/IntegrityVPN

Lösenord (Option): Från Bahnhof/IntegrityVPN

Importera .ovpn fil: "Uppladdad" (Tagen från https://integrity.st/download/integrity.ovpn.zip )

Certifikatsfilen verkar vara integrerad i .ovpn-filen så jag ändrade inget där.
Pratade med Bahnhof nyss. Han jag pratade med hade ingen susning ifall de hade en separat .crt-fil eller ifall det var det som var felet när nätet stängs av.

Hade varit bra tacksam att få lite hjälp här. Tilläggas kan att jag är lång ifrån ett IT-proffs.

Ha en fin dag.

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: tor 3 oktober 2019, 07:50
av Islandern
Tilläggas kan att vi testade att köra med PPTP och Lex integrity i Routern, vilket inte var några problem alls.

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: sön 6 oktober 2019, 11:47
av Valle
Tror det är bäst att fråga på ett forum tillägnat Asus routers eller routers i allmänhet. Jag använder en äldre asus-router men kör programmet på PC:n utan problem.

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: ons 9 oktober 2019, 08:23
av Islandern
På PCn har vi också fått det att fungera. Det borde ju gå att lägga in Integrity VPN på routern med, flera andra VPN-tjänster har vi lyckats med. Det vi funderar på är om det är något fel på den kombinerade .ovpn och .crt-filen.

Hur som, det hade varit kul att få det att fungera, kanske är det någon som lyckas eller vill titta på .ovpn-filen. Då får ni gärna skriva en rad. :)

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: sön 13 oktober 2019, 04:46
av JeyJ
vet ej om du löst detta redan men jag har hittat ett sätt att få igång den i routern.
ladda ner och använd android ovpn filen istället, den innehåller allt som behövs i en och samma fil så den är enklast.
vet väldigt lite om vpn kommandon men har jämfört alla filernas kommandon och det är i helhet samma sak så det ska inte göra nån skillnad.
har dock ett annat problem som jag inte lyckats lösa än.
på detta sättet får jag ny ip och kollar jag på integritys hemsida står det att jag är ansluten till integrity men på router sidan bredvid anslutningen får jag ett utropstecken istället för en grön bock som man ska få.
kollar jag loggen så kommer ett problem upp som även kommer upp när jag använder vpn'n direkt genom windows, på pc står det

ROUTE: route addition failed using CreateIpForwardEntry

och på routern står det

ignore conflicting routing rule

vpn'n fungerar i båda fallen så vet ej hur viktigt detta är men hade gärna velat lösa det ifall någon vet hur man kan lösa detta.
vill tillägga att jag såklart använder windows filen i windows klienten och att jag även provat alla filerna i min router klient med samma resultat bortsett från att i alla förutom android ovpn filen måste man själv lägga in certifikat och nycklar

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: lör 23 november 2019, 15:59
av Islandern
Hej!
Jag fick aldrig rätisda på det det innan. Jag såg att du testade med Androidfilen här över. Jag gjorde samma sak - med samma problem- En gul bock här med. Kollar jag IP-adressen är den inte där jag befinner mig. Är inte helt säker på att allt fungerar som det ska.

Hade varit kul om någon med bättre kunskap hade kunnat vägleda eller ta sig en titt.

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: tor 9 april 2020, 11:14
av Zacco
Jag hade bekymmer med detta tills jag hittade att man var tvungen att köra IPV6 Native.

Re: IntegrityVPN + Router Asus ac86u

Postat: mån 1 juni 2020, 09:49
av bomer
har även jag samma router och får samma problem.

försökte även ställa in ipv6 native, men funkar ändå inte? eller behöver man göra något mer än att enabla "native" på connection type